OVER

over mij

Mrsalwaywrite stelt zich voor;  Ilse Vlastuin, aangenaam! Creativiteit speelt een grote rol in mijn leven. 25+ jaar werk-ervaring in de mode, varierend van prognose-stylist tot conceptueel stylist en – last but not least – commercieel ontwerper, hebben mij gevormd tot een fashion-allrounder. Het taalgevoel is aangeboren, credits voor mijn genenpakket.

STUDIE & START

Na mijn studie – onder andere aan de MTS voor Mode en kleding, mode-academie Charles Montaigne, en een carrieretechnisch zinloos maar o zo vermakelijk jaar edelsmeden – startte ik als stylist bij een prognose- & ontwerpbureau. Ik werkte met veel verschillende merken en retailers, leerde over doelgroepen en merkpositionering, en schuimde vakbeurzen en toonaangevende steden af op zoek naar de laatste trends, die ik visualiseerde/vertaalde naar de behoeften van de klant. Een onbetaalbare stijloefening in merk-identiteit en hoe die te bewaken!

PRACTISE WHAT YOU PREACH

Na genoemde periode aan de prognotiserende en adviserende ‘basis’ van de modebranche nam ik plaats aan de andere kant van de tafel; ik ontwikkelde collectie-concepten voor merken en Private Label en – klassiek gevalletje ‘practise what you preach’ – begon met het daadwerkelijk ontwerpen van kleding.

A WALKING TALKING FASHION LIBRARY

Het ontwikkelen van collecties/het sourcen van stoffen, garens en producenten in het Verre Oosten en Turkije/het ontwerpen van (voornamelijk dames-)kleding/de sample-opvolging; you name it, I did it. Het resutaat is een gedegen deskundigheid op het gebied van design, cultuur en (mode-) geschiedenis én een parate kennis van stofkwaliteiten, bewerkingen, wassingen en finishes. Ik ben een walking, talking fashion library. Durf ik gewoon te beweren.

STORYTELLING IN WOORD EN BEELD

Naast het collectioneren verzorgde ik ook de collectie-overdrachten; Powerpoint-presentaties waarin ik de actuele trends en noviteiten van de catwalks koppelde aan de eigen collectie in een inspirerend en verkoopmotiverend verhaal – compleet met kop en staart. Storytelling in woord en beeld! Het  bedenken van de teksten voor brochures, persberichten en social-media posts waren een logisch vervolg – gevoed door het enorme plezier dat ik beleef aan taal, het creatief  ‘jongleren’  met woorden en het ophoesten van een spitse woordgrap. Vanuit die laatste eigenschap is de naam Mrsalwayswrite ontstaan. Storytelling doe ik tegenwoordig als freelance copywriter. In het Nederlands én Engels!

Behalve Mrsalwayswrite ben ik natuurlijk ook gewoon Ilse. Bevlogen, gemotiveerd en professioneel. Mild qua karakter, kritisch en scherp qua werk. En niet gespeend van humor :)

*Update; de (voorlopige) hekkensluiter van mijn studie is een opleiding copywriting-technieken. SEO, AIDA en de opbouw van een e-mailnieuwsbrief zaten ten tijde van mijn geboorte nog niet in het genenpakket.